"Ne znam šta je seks, ali pitanje je odgovor", tekst Nebojša Romčević, režija Katarina Vražalić, Pozorište Boško Buha


Tekst Nebojše Romčevića inspirisan je likovima i situacijama iz tekstova i filmova Vudi Alena, a usmeren je na analizu muško-ženskih odnosa, kao i relacija između stvarnosti i fikcije. Glavni lik je Hari, Alenov alter ego (Andrija Milošević), pisac koji ima brojne probleme u odnosima sa ženama, zaglavljen je u svojoj samoći i neprestano beži u fikciju, da bi, nekako, izmakao mukama realnosti. Predstava rediteljke Katarine Vražalić ostvarena je kao žestoka parodija televizijske forme - okvir radnje daje medijski način izražavanja, što, zbog grubosti i preteranosti u definisanju likova i situacija, podrazumeva i njegovu kritiku.

Ana Tasić
Selektor festivala, teatrolog i pozorišni kritičar

Небојша Ромчевић
„НЕ ЗНАМ ШТА ЈЕ СЕКС, АЛИ ПИТАЊЕ ЈЕ ОДГОВОР“
режија Катарина Вражалић

сценограф Младен Хрвановић
костимограф Сандра Јевтовић Бугарин
композитор Ђорђе Миљеновић
сценски говор др Љиљана Мркић Попови
дизајн светла Срђан Цветковић

ЛИЦА

ХАРИ Андрија Милошевић
ЕДИ Иван Јевтовић
ФРЕНЧИ Катарина Марковић
БАРБАРА Маријана Мићић
ЕНИ Боба Латиновић
ЛУСИ Анастасија Мандић
КУКИ Борка Томовић
ТОНИ Виктор Савић
ДЕНИ Немања Оливерић
КЕН Милорад Дамјановић
БАРБИ Бојана Ординачев
ФАБЕР Бранислав Платиша
БЕРИ Жељко Максимовић

„Не знам шта је секс, али питање је одговор“

Чувени цитат Вудија Алена, истовремено је и наслов нове представе Вечерње сцене Буха. После „Дечка који обећава“, овом представом Буха наставља циклус адаптације филмских хитова. Комад који је написао Небојша Ромчевић је оригинално дело инспирисано Аленовим сценаријима, ликовима, ситуацијама и хумором. Представу режира Катарина Вражалић, која је у Бухи већ режирала представу „Слуга двају господара“ Карла Голдонија. Сценограф је Младен Хрвановић, костимограф Сандра Јевтовић Бугарин, а композитор Скy Њиклух.
Улоге тумаче млади прваци Бухе Андрија Милошевић, Катарина Марковић, Иван Јевтовић, Виктор Савић, Борка Томовић, Бојана Ординачев, Мики Дамјановић, Ања Мандић и други.


О комаду
Хари је неуротични писац који у свом љубавном животу лута од проститутки до интелектуалки, док га на сваком кораку прогањају ликови које је сам створио. Истовремено, на другом крају града, Френчи и њена банда планирају велику пљачку банке не би ли се коначно обогатили. А кад се ова два света сусретну, настаће...

... Нова хит представа инспирасана филмовима Вудија Алена!