"PR ili potpuno rasulo", tekst Nebojša Romčević, režija Egon Savin, UK Vuk


Predstava PR ili potpuno rasulo se bavi odnosom politike i takozvanih nezavisnih intelektualaca, tragikomički odslikavajući naše društvo. Protagonista je Leka, vizantolog koji piše knjige koje nikoga ne zanimaju, njegova porodica živi na rubu siromaštva u štrokavom stanu, žena Katarina je stalno nezadovoljna, a ćerka Teodora je tinjedžeka koja kroz imidž radikalne neprilagođenosti artikuliše svoj bunt. Jednog dana se njihov svet ruši jer im dolazi Apostolović, vešti PR jedne političke partije koja je u vlasništvu srpskog tajkuna, nudeći faustovski sporazum. U groteskno brzom menjanju okolnosti života ove porodice sadržana je kritika društva u kome živimo, svako odsustvo pravila, reda, logike, bilo kakve pravde, ali i kritika mentaliteta, ono nušićevsko licemerje i strašna malograđanština.

Ana Tasić
Selektor festivala, teatrolog i pozorišni kritičar

Установа културе „ВУК КАРАЏИЋ“

Небојша Ромчевић
ПР или ПОТПУНО РАСУЛО


Режија Егон Савин
Сценограф Марија Калабић
Костимограф Јелена Стокућа

Лица :

Катарина........Душанка Стојановић Глид
Теодора.....................................Маша Дакић
Лека....................................Борис Исаковић
Бора.......................................Предраг Ејдус
Апостоловић..........................Бранко Цвејић

О редитељу

Егон Савин је рођен 1955. године у Сарајеву у породици оперских певача. Режији је дипломирао1979. на ФДУ у Београду у класи професора Дејана Мијача. Већ својим првим режијам представио се као један од најзначајнијих редитеља. Ради као редовни професор на Катедри за позоришну режију.
Иза себе има седамдесет режија разноврсног драмског репертоара од савремених домаћих аутора које је режирао у неформалним трупама до светских класика у највећим националним театрима. Добитник је четрдесет најзначајнијих награда и признања за свој рад.
23. јуна 1994. године представом „Тамна је ноћ“ Александра Поповића у режији Егона Савина отворено је ново београдско позориште у тадашњем Дому културе „Вук Караџић“ – Култ театар.


Белешка о аутору

Небојша Ромчевић је рођен 1962. године у Београду.
Дипломирао је 1989. на Катредри драматургије, магистрирао Театрологију 1994. а докторирао 2001. на Факултету драмских уметности у Београду.
Редовни је професор на ФДУ од 2006. где предаје Историју југословенског позоришта и драме, а на постдипломским студијама држи курс Технике анализе драме. Као гостујући професор предаје на Факултету примењених уметности у Београду и на Позоришној академији на Цетињу.
У домаћим и страним часописима објавио је низ текстова из области историје и теорије драме.
Написао је позоришне драме: Силе у ваздуху, Змијски дворац, Гробљанска, Лаки комад, Terra incognita ( Њујорк, прича са источне стране), Проклети Ковалски, Принц, Аркадна авантура, Каролина Нојбер, Кривица, Парадокс, Брод љубави и ПР или потпуно расуло.
Поред комада за позориште, Небојша Ромчевић је аутор неколико реализованих ТВ драма, серија и филмских сценарија.
Добио је низ значајних награда а комади су му превођени на енглески, француски, немачки, руски, шпански, бугарски, пољски, словачки, украјински, каталонски и словеначки језик.


Редитељи су бића на две ноге, у потпуности одређена својим погрешним поступцима и осећањем кривице. Некадашњи јаз између генерација, претворио се у прави понор