Repertoar 49 Festivala Dani Komedije 2019 Godine
 
 

ОСНИВАЧ И ГЕНЕРАЛНИ ПОКРОВИТЕЉ ФЕСТИВАЛА
СКУПШТИНА ГРАДА ЈАГОДИНЕ

 
 
 
 
 

ДОБИТНИЦИ

 

38. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ''ДАНИ КОМЕДИЈЕ''
ЈАГОДИНА, 20-27.3.2009.год.

Жири 38. Позоришног фестивала ''Дани комедије'' у Јагодини, у саставу: Проф.др Владимир Јевтовић, председник, Мина Лазаревић, члан и Тома Трифуновић, члан, једногласно је донео следећу

О Д Л У К У

Награда ,,Мија Алексић'' за најбољу представу додељује се представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама из Београда у адаптацији и режији Кокана Младеновића. Велики пројекат претварања познате драме и филма у домаћи мјузикл потпуно је успео. Остварени су у свим аспектима високи професионални домети, па је ова предства обележила фестивал и представља оригиналан и значајан допринос нашем позоришту.

Награда Статуета ,,Ћуран'' за најбоље редитељско остварење додељује се Кокану Младеновићу, јер је потпуно уверљиво реализовао своју, оригиналну концепцију представе ,,Маратонци трче почасни круг'' од црног хумора до трагичног финала. Изванредном сарадњом са композиторима и свим осталим сарадницима Младеновић је до савршене функционалности, филмске брзине промене два тока приче, у скученим сценским условима, остварио врхунску представу.

Три равноправне награде за најбоља глумачка остварења додељујемо:
1.)Бранимиру Брстини за улоге Капетан, Бизнисмен, Психијатар, Адвокат у представи ,,Генерална проба самоубиства'' Душана Ковачевића Звездара театра из Београда за бриљантно, брзо, прецизно демонстрирање високе технике спољне и унутрашње глумачке трансформације.
2.)Јаношу Тоту за улоге Рибара у представи ,,Генерална проба самоубиства'' Звездара зеатра из Београда и Аксентија Топаловића у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' за одличну трансформацију, врхунско осећање мере у реализацији карактера, за прецизно пласирање глумачког поступка и изузетно успешан контакт са публиком.
3.)Ивану Јевтовићу за улогу Билија Питона у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама'' за енергичан, упечатљиво остварени лик, и певачки и играчки.

Награду ,,Никола Милић'' за најбољу епизодну улогу Ђенке Ђавола у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама додељујемо Марку Живићу за природност, лакоћу и шармантну брзину у остваривању глумачког задатка

Награду за најбољег младог глумца додељујемо Ивану Босиљчићу за изванредно реализовани лик Мирка у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама, од стидљиво-луцкастог аутсајдера до вође породице Топаловић.

Награду за најбољу младу глумицу додељујемо Андреи Ердељ за улогу у представи ,,Терапија'' Кристофера Дјуранга позоришта ,,Костолањи Деже'' из Суботице, носиоцу и предводнику заједничке енергије , свежине, младалачке духовитости, уигране групе младих глумаца.

Награду за сценографију додељујемо Марији Калабић за њен рад у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама која је једноставно, функционално, прецизно минималним средствима креирала сценографију која игра са глумцима, у складу са редитељском концепцијом.

Награду за костимографију додељујемо Лани Цвијановић за њен рад у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама за богато, сагласно карактерима, функционално, маштовито и оригинално остварене костиме.

Специјалну награду за кореографију и сценски покрет додељујемо Мојци Хорват за њен рад у представи ,,Маратонци трче почасни круг'' Позоришта на Теразијама за одлично вођење целог ансамбла на бази савременог џез балета, поштовање сваког појединачног карактера, за одличан дизајн сценског покрета представе у целини.

Јагодина,
27.3.2009.год.


ЖИРИ

Проф.др Владимир Јевтовић, председник

Мина Лазаревић, члан

Тома Трифуновић, члан

 
 

 
 
Укупно:  4218    Данас:   5    Јуче:   13
© Агенција Аутентик