Repertoar 49 Festivala Dani Komedije 2019 Godine
 
 

ОСНИВАЧ И ГЕНЕРАЛНИ ПОКРОВИТЕЉ ФЕСТИВАЛА
СКУПШТИНА ГРАДА ЈАГОДИНЕ

 
 
 
 
 

ДОБИТНИЦИ

 

39. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ''ДАНИ КОМЕДИЈЕ''
ЈАГОДИНА, 20-27.3.2010.год.

NAGRADU ''MIODRAG PETROVIĆ ČKALJA'', ZA NAJSMEŠNIJU PREDSTAVU PO OCENI PUBLIKE, DOBILA JE PREDSTAVA ''PEVAJ, BRATE'' FAVI TEATRA IZ BEOGRADA

ŽIRI POZORIŠNOG FESTIVALA ’’DANI KOMEDIJE’’ U JAGODINI KOJI JE RADIO U SASTAVU: TANASIJE UZUNOVIĆ, DRAMSKI UMETNIK – PREDSEDNIK, LJILJANA ĐURIĆ, DRAMSKI UMETNIK, MARIJA VULIĆ, AKADEMSKI VAJAR, NAKON ODGLEDANIH PREDSTAVA KOJE JE U ZVANIČNU SELEKCIJU FESTIVALA UVRSTILA SELEKTORKA , ANA TASIĆ, NA SASTANKU ODRŽANOM 29.03.2010.god. u 21 i 30, JEDNOGLASNO JE DONEO ODLUKE DA DODELI SLEDEĆE NAGRADE:

NAGRADU ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU - GOSPODJICI MAJI MIRKOVIĆ, ZA KOSTIM U PREDSTAVI ’’DUNDO MAROJE’’ KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA. Nagrada se dodeljuje za originalno i duhovito rešenje kostima pri čemu je uslovljena ograničenost materijala preinačena u poseban likovni kvalitet.

NAGRADU ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU – GOSPODJICI LJERKI HRIBAR, ZA SCENOGRAFIJU U PREDSTAVI ’’SVIRAJ TO PONOVO, SEM’’ BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA, zbog načina koji scenografiju tretira kao aktera u predstavi, koja vizuelno i psihološki određuje identitet protagoniste.

NAGRADU ZA NAJBOLJU MLADU GLUMICU – GOSPODJICI MINJI PEKOVIĆ, ZA ULOGU KLER GANC U PREDSTAVI ’’GLASINE’’ SUBOTIČKOG NARODNOG POZORIŠTA. Nagrada se dodeljuje zbog zrelog razvoja lika koji se tokom predstave raste uzlaznom linojom.

NAGRADU ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA – GOSPODINU NIKOLI RAKIĆU, ZA ULOGU LAURE U PREDSTAVI ’’DUNDO MAROJE’’ KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA, koji je uspeo da dosledno realizuje lik i ostvari potpunu transformaciju.


NAGRADU ’’NIKOLA MILIĆ’’ ZA NAJBOLJU EPIZODNU ULOGU – DODELJUJE SE GOSPODINU ALEKSANDRU MARINKOVIĆU ZA ULOGU DOKTORA NINKOVIĆA U PREDSTAVI ’’GOSPOĐA MINISTARKA’’ NIŠKOG NARODNOG POZORIŠTA, koji je na potpuno nov način predstavio publici lik Ninkovića kao modernog izvitoperenog džet setera, koji živi od tuđih slabosti.

TRI RAVNOPRAVNE NAGRADE ’’ĆURAN’’ ZA GLUMAČKA OSTVARENJA –

1. GOSPODJI SANJI KRSTOVIĆ ZA ULOGU ŽIVKE MINISTARKE U PREDSTAVI NIŠKOG POZORIŠTA ’’GOSPOĐA MINISTARKA’’, koja je najadekvatnijim glumačkim sredstvima uspela da ukaže na činjenicu da Nušić i njegovi likovi još uvek žive među nama.


2. GOSPODINU MARKU ŽIVIĆU ZA ULOGU ALENA FELIKSA U PREDSTAVI ’’SVIRAJ TO PONOVO, SEM’’ U IZVOĐENJU BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA. Marko Živić je na bravurozan način dočarao složeni unutrašnji svet Vudijevog junaka sa svim njegovim komičnim i tragičnim situacijama.

3. GOSPODINU ANDRIJI MILOŠEVIĆU ZA ULOGU MARJANA DEVIĆA U PREDSTAVI FAVI TEATRA IZ BEOGRADA, ’’PEVAJ, BRATE’’ za razigrano, raznovrsnim glumačkim sredstvima aktuelno tumačenje lika

NAGRADU ’’ĆURAN’’ ZA NAJBOLJU REŽIJU - GOSPODINU KOKANU MLADENOVIĆU ZA PREDSTAVU ’’DUNDO MAROJE’’ KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA. Kokan Mladenović je izvanrednom imaginacijom, koristeći savremena sredstva, preneo mediteransku atmosferu Držićevog komada u prostor omeđen rešetkama i sa isključivo muškim ansamblom uspeo publici da predstavi svu humornost Držićevog dela.

NAGRADU ’’MIJA ALEKSIĆ’’ ZA NAJBOLJU PREDSTAVU U CELINI DODELI PREDSTAVI KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA, ’’DUNDO MAROJE’’ Žiri je zaključio da je kruševači ansambl nadahnuto i kreativno uspeo da realizuje rediteljevu zanimljivu ideju i da izvanrednom kolektivnom igrom publiku nasmeje do suza.

SPECIJALNU NAGRADU – GOSPODINU BRANISLAVU ZEREMSKOM, ZA ULOGU PJERA U PREDSTAVI ’’VEČERA BUDALA’’, ZVEZDARA TEATRA IZ BEOGRADA. Tumačeći veoma nezahvalnu ulogu Zeremski je uspeo da se nametne publici duhovitim i modernim rešenjima.


U Jagodini, 27.03.2010. Članovi žirija:

Tanasije Uzunović
Ljiljana Djurić
Marija Vulić

 
 

 
 
Укупно:  3353    Данас:   33    Јуче:   29
© Агенција Аутентик