Repertoar 49 Festivala Dani Komedije 2019 Godine
 
 

ОСНИВАЧ И ГЕНЕРАЛНИ ПОКРОВИТЕЉ ФЕСТИВАЛА
СКУПШТИНА ГРАДА ЈАГОДИНЕ

 
 
 
 
 

ДОБИТНИЦИ

 

ОДЛУКЕ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА И ПУБЛИКЕ
44. ФЕСТИВАЛА „ДАНИ КОМЕДИЈЕ“

 

Награду "Јованча Мицић" за најсмешнију представу публика је својим гласовима доделила представи "Потпуно скраћена историја Србије" Маје Пелевић и Слободана Обрадовића, у режији Оље Ђорђевић а у извођењу Позоришта младих Нови Сад

ОДЛУКА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА:
Награда „Мија Алексић“ за најбољу представу додељује се представи „Доктор Нушић", Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Статуете „Ћуран“ за најбоља глумачка остварења додељују се:

1. Биљани Кескеновић за улогу Маре у представи „Доктор Нушић“ Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и у извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

2.Драгану Петровићу за улогу Спасоја у представи „Рођендан господина Нушића“ Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића у извођењу Звездара театра из Београда.

3. Саши Торлаковићу за улогу Животе у представи „Доктор Нушић“, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Статуета „Ћуран“ за најбоље редитељско остварење додељује се Снежани Тришић за режију представе „Мистер Долар“, Бранислава Нушића и извођењу Народног позоришта Суботица.

Награда „Никола Милић“ за најбољу епизодну улогу додељује се Зорану Карајићу за улогу господина Паливеца у представи Постмодерни кабаре доброг војника Швејка“ по Јарославу Хашеку, у режији Александра Лукача и извођењу Шабачког позоришта.

Награда за најбољег младог глумца додељује се Браниславу Трифуновићу за улогу Милорада у представи „Доктор Нушић, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и у извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта и Награда за најбољу младу глумицу додељује се Милици Јаневски за улогу Славке у представи „Доктор НУшић, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Награда за костимографију се додељује Марини Вукасовић Меденици за костим у представи „Рођендан господина Нушића“ Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића и извођењу Звездара театра из Београда.

Награда за сценографију се додељује Марији Калабић за сценографију у представи „Доктор Нушић, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Специјална награда за колективну игру додељује се ансамблу представе „Потпуно скраћена историја Србије“ Маје Пелевић и Слободана Обрадовића, у режији Оље Ђорђевић и извођењу Позоришта младих из Новог Сада.


43. Позришни фестивал - Одлука

40. Позришни фестивал - Одлука

39. Позришни фестивал - Одлука

38. Позришни фестивал - Одлука

37. Позришни фестивал - Одлука

 
 

 
 
Укупно:  4218    Данас:   5    Јуче:   13
© Агенција Аутентик