Repertoar 49 Festivala Dani Komedije 2019 Godine
 
 

ОСНИВАЧ И ГЕНЕРАЛНИ ПОКРОВИТЕЉ ФЕСТИВАЛА
СКУПШТИНА ГРАДА ЈАГОДИНЕ

 
 
 
 
 

ДОБИТНИЦИ

 

ОДЛУКЕ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА И ПУБЛИКЕ
46. ФЕСТИВАЛА „ДАНИ КОМЕДИЈЕ“

Награда „Мија Алексић“ за најбољу представу додељује се представи „Хипноза једне љубави“, у режији Душана Ковачевића и извођењу Звездара театра Београд.

Статуету „Ћуран“ за најбоља глумачка остварења добили су:
1. Милош Ђорђевић за улогу Рубеоле у представи „Удај се мушки“, у извођењу Испад - Центра за интерактивну уметност Београд и режији Марије Липковски.

2. Ирфан Менсур за улогу Вулета у представи „Хор „бечких“ дечака“, у извођењу Yugoart Београд и режији Ирфана Менсура.

3. Драган Петровић - Пеле за улогу доктора Васе у представи „Хипноза једне љубави“, у извођењу Звездара театра Београд и режији Душана Ковачевића.

Статуета „Ћуран“ за најбоље редитељско остварење додељује се Оливери Ђорђевић за представу „Док те ја храним и облачим“ у извођењу Позоришта младих Нови Сад.

Награда за најбољу младу глумицу додељује се Кристини Савков за више улога у представи „Док те ја храним и облачим“ у извођењу Позоришта младих Нови Сад и режији Оливере Ђорђевић.

Награда за најбољег младог глумца додељује се Данилу Миловановићу за више улога у представи „Док те ја храним и облачим“ у извођењу Позоришта младих Нови Сад и режији Оливере Ђорђевић.

Награда „Никола Милић“ за најбољу епизодну улогу додељује се Срђану Секулићу за улогу конобара у представи „Два у један“ у извођењу Народног позоришта Суботица у режији Петра Јовановића.

Награда за костимографију додељује се Драгици Лаушевић за представу „Ревизор за југоисток“ у извођењу Шабачког позоришта и режији Марка Торлаковића.

Награда за сценографију додељује се Весни Поповић за сценографију у представи „Пасивно пушење“ у извођењу Звездара театра Београд и режији Егона Савина.

Награда за најбољи савремени домаћи комедиографски текст изведен на фестивалу додељује се Душану Ковачевићу за текст „Хипноза једне љубави“


Жири:
1. Др Мирослав Радоњић, председник жирија ___________________

2. Даница Максимовић, члан жирија ____________________

3. Марија Вулић, члан жирија ____________________

Награда „Миодраг Петровић Чкаља“
Статуета „Јованча Мицић“
за најсмешнију представу по оцени публике је представа „Хипноза једне љубави“, у режији Душана Ковачевића и извођењу Звездара театра Београд . Оцена 4,80.


45. Позришни фестивал - Одлука

44. Позришни фестивал - Одлука

43. Позришни фестивал - Одлука

40. Позришни фестивал - Одлука

39. Позришни фестивал - Одлука

38. Позришни фестивал - Одлука

37. Позришни фестивал - Одлука

 
 

 
 
Укупно:  4218    Данас:   5    Јуче:   13
© Агенција Аутентик