Repertoar 49 Festivala Dani Komedije 2019 Godine
 
 

ОСНИВАЧ И ГЕНЕРАЛНИ ПОКРОВИТЕЉ ФЕСТИВАЛА
СКУПШТИНА ГРАДА ЈАГОДИНЕ

 
 
 
 
 

42. festival „Dani komedije“, od 20. do 27. marta 2013. godine, Jagodina

РЕПЕРТОАР 42. ФЕСТИВАЛА

 

Среда - СУМЊИВО ЛИЦЕ – 20.03.2013. у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,67)
Југословенско драмско позориште из Београда
редитељ Јагош Марковић


Небојша Глоговац, Драган Мићановић, Радован Вујовић, Власта Велисављевић и наравно Јелисавета Саблић, уз Јагоша Марковића, цитају Нушића аутентично, модерно, утемељени у традицији и садржају. Играју маестрално, хумором који плени, али и забрињава.

 

 

Четвртак - СЛУГА ДВАЈУ ГОСПОДАРА - 21.03.2013. у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,02)
Српско народно позориште Нови Сад
редитељ Борис Лијешевић

Редитељ Борис Лијешевић интелигентно и маштовито приступа Голдонијевом комаду.
Усмерен на оно што у комаду пише, као и на оно што жанр комедије дел арте и ренесансе носе у себи, ствара представу дивне игре и атмосфере, у којој глумци доминирају.
Здушно помогнути костимом Марине Сремац, Бранимир Брстина предводи разиграну и духовиту екипу одличних глумаца, који ће нам без насилне адаптације дочарати сву актуелност ситуације у којој покушавамо бити слуге двојици господара.

 

 

Петак - ЧУДО У ПОСКОКОВОЈ ДРАГИ – 22.03.2013. у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,51)
Народно позориште Суботица
редитељ Снежана Тришић

Ова представа спада у ред оних за које можемо рећи да им се све поклопило. Одличан избор романа Анте Томића, у беспрекорној драматизацији Маје Пелевић и више него надахнутој режији Снежане Тришић. Ансамбл представа која се у том набоју и дисциплини ретко виђа. Духовито, дирљиво, маштовито и тачно, три сата уживања у игри суботичког ансамбла, који нас на диван начин подсећа шта је снага љубави...

 

 

Субота - ХАМЛЕТ У СЕЛУ МРДУША ДОЊА – 23.03.2013. у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,53)
Народно позориште Сомбор
редитељ Кокан Младеновић

Сомборски ансамбл у пуном надахнућу, са Коканом Младеновићем који на свој препознатљив начин проналази у једном већ толико пута одгледаном комаду, нешто ново и другачије. И док имате утисак да пратите праизведбу домаћег писца, Кокан преко Бресана, стиже до наших политичких трзавица пре и после наших последњих парламентарних, локалних и председничких избора. Оштро, али духовито, хумор који лечи и вида ране.
Изванредан глумачки ансамбл са бравурозним Сашом Торлаковићем на челу.

 

 

Недеља - ГРАЂАНИН ПЛЕМИЋ – 24.03.2013 у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,22)
Народно позориште Приштина, седиште Косовска Митровица
редитељ Дарјан Михајловић

Ретко игран тако велики писац на нашим сценама, и ретко игран овај његов комад. Адаптатор Ивана Димић и редитељ Дарјан Михајловић, сублимирају причу о жељи појединца да припадне касти ка којој стреми. Та наша чезња за недостижним и даље је смешна али у овом читању и дирљиво трагична.
Помало заборављена глумачка стилизација на нашим сценама, у потпуности бива спроведена међу глумцима изузетне енергије и посвећености.
Глумац у празном простору...тешко али када то раде Игор Дамњановић, Милан Васић, Бојан Стојчетовић, то делује лако и виртуозно.
Представа је прави мелем за наше позоришне уши жељне речи и стихова великог писца.

 

 

Понедељак - ДО ГОЛЕ КОЖЕ - 25.03.2013. у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,37)
Књажевско српски театар, Крагујевац
редитељ Pierre Walter Politz

Представа је рађена по мотивима одличног и познатог енглеског филма.
Прича о радницима који након затварања фабрике остају без посла, и да би опстали почињу да се баве неким за њих потпуно неочекиваним послом. Припрема за тај нови посао главни је замајац ове комедије, која је испресецана музичким нумерама, тако да можемо рећи да се ради о музичкој комедији.
Одавно глумачки ансамбл крагујевачког театра није био овако сложан и надахнут, тако маштовит и у најбољем смислу лежеран.
Гостујући редитељ из Немачке Walter Politz доноси једну занимљиву естетику, која доприноси специфичности ове представе.
Функционална сценографија, одличан избор музике и кореографија, уз изузетне Владана Живковића и Чеду Штајна, довољни су гаранти да се ради о озбиљној и промишљеној продукцији, наизглед лаганог жанра.


Уторак - ЗОНА ЗАМФИРОВА – 26.03.2013. у 20.00 сати - (Ocena publike: 4,85)
Позориште на Теразијама из Београда
редитељ Кокан Младеновић

Једно од најпознатијих дела наше литерарне баштине, након бројних изведби у жанру комедије, овога пута у сасвим новом, потпуно неочекиваном жанровском издању - мјузикл бродвејског формата, који је на најбољи начин очувао традицију Сремчеве комедије, али јој је придодао форму која плени.
Мјузикл у којем се преплићу комедија и мелодрама, у којем не недостаје ни доза друштвене ироније, представа је која публику у свом трочасовном трајању оставља без даха. Спектакл изузетног формата који давно није виђен на нашим сценама.
Кокан Младеновић као аутор драматизације, писац сонгова и редитељ, овим остварењем улази у ред наших најзначајнијих редитеља данашњице, док Иван Босиљчић, Ивана Поповић и Даница Максимовић, као и Небојша Дугалић, креирају улоге за памћење, можда и своје понајбоље у досадашњим каријерама.
Представа у којој сва четири ансамбла Позоришта на Теразијама дају свој пуни допринос.

 

 

Среда - ДИВАН ДАН – 27.03.2013. у 19.30 сати.
Фави театра из Београда
редитељ Славенко Салетовић

Представа у част награђених
Јако духовита прича о породичним односима, уз маестралног Милорада Мандића Манду. Догодовштине брачног пара, њиховог сина и његове девојке, уз наравно неизбезни хепи енд.

27.03.2013. године церемонија затварања Фестивала, додела награда и представа у част награђених почиње у 19.30 сати.

 
 

 
 
Укупно:  4185    Данас:   3    Јуче:   11
© Агенција Аутентик